Johanna Kustannus

Uutiset

Kotiteollisuudelta uusi single, levy, kirja ja kiertue

Kotiteollisuus julkaisee uuden albumin 10.4., ensimmäinen sinkku Emmauksen tiellä on kuultavana 6.3. Huhtikuussa bändi nähdään munasillaan, kun Johnny Kniga julkaisee Mika Vuoton valokuvakirjan Kotiteollisuus – Munasillaan ja muutenkin. Kirja julkaistaan 1.4.

Hynynen avautuu:

“Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että Kotiteollisuus työstää jo viidettätoista levyään ja minä arvon vielä, että mitä puuhastelua tämä on, mistä on oikein kysymys. Tuntuu, että olemme vasta aloitteleva bändi. Moni on sitä mieltä, että siltähän meidän soitto ja laulu
kuulostaakin. Kerron heille huonoja uutisia: meillä ei ole aikomustakaan hidastaa tahtia.

Vielä vuosi sitten oli toisin. Uusien biisien tekeminen ei kiinnostanut. Olin vuosien ajan enemmän ja enemmän vastannut KT:n sävellyksistä ja sanoituksista yksin, jätkät olivat mukana ”vain” sovittamassa. Sekin on toki tärkeää, mutta minulle kuukausien esityöt ennen levyjen treenivaihetta alkoi olla liian raskas taakka kantaa. Olin tilanteessa, jossa minua kiinnosti vain tytär, nainen ja pullo. Kitara kämpän nurkassa ei kutsunut, kuten se yleensä tekee ennen kuin biisien tekokausi alkaa.

Bändiin liittynyt Aaltonen alkoi viime keväänä potkia minua perseelle nuoren miehen innolla. Hongisto ja Sinkkonen liittyivät potkimisvahvuuteen ja minun oli pakko reagoida. Keväällä ja kesällä kasasimme yhdessä nipun uutta materiaalia, jota työstimme Perkkiön Kimmon studiolla Lehmossa. Laulu- ja kitaraosuuksia tehdään tällä hetkellä Karmilan Mikon johdolla Helsingissä. Valmista on sitten kun on.

Nyt pätevää materiaalia on 21 kappaleen verran ja odottamassa on vielä nippu uusia aihioita. Materiaalia on siis heittämällä kahteen levyyn, mutta totuttuun tapaan raakkausta on tehty isolla kädellä. Loput jääköön kehittelyn alle. Sen verran vahvaa materiaalia jäi yli, että niistä kasataan vielä jotain heti kun aikaa taas on.

Ensimmäinen single-maistiainen kuullaan maaliskuun 6. päivä ja levy ilmestyy huhtikuun alussa. Päiväksi on kaavailtu 10.4.2015. Albumin nimi on vielä hakusessa, mutta työnimi on Kohti konkurssia.

Samaan rytinään julkaistaan kirja Kotiteollisuus – Munasillaan ja muutenkin. Kyseessä on Mika Vuoton valokuvakirja Kotiteollisuudesta. Minä olen kirjoittanut kirjan tekstiosiot, ja kai sitä voi pitää bändin historian lyhyenä oppimääränä. Mukana on paljon mielenkiitoisia yksityiskohtia ja muistikuvia Kotiteollisuuden taipaleelta vuodesta 2003 tähän päivään. Vuoto on haaveillut valokuvakirjan teosta jo pitkään, mutta minulla riitti aikaa ja halua tekstin tekoon vasta viime syksynä. Nyt se on valmis ja sitä lukiessa on pakko todeta: kyllä me sittenkin ollaan ihan oikea bändi. Jos se ei muussa näy, niin ainakin siinä, että jätkien olemuksessa tuoksuu yhdessä eletyt kilometrit.

Se, että kuljemme yhdessä ja ylväästi. Jos ei muualle, niin kohti konkurssia.”

Tulevat keikat: http://www.dexviihde.fi/artisti/kotiteollisuus/
www.kotiteollisuus.com
www.facebook.com/kotiteollisuus

Lisätiedot levystä:
Johanna Kustannus: Tuula Salminen tuula.salminen@umusic.com

Lisätiedot kirjasta:
Johnny Kniga, kustantaja Jaakko Pietiläinen, puh. 0400 781 348 / jaakko.pietilainen@johnnykniga.fi
Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Timo Rautiainen & Neljäs Sektorilta kokoelmalevy

Timo Rautiainen & Neljäs Sektori julkaisee keväällä kokoelmalevyn Sarvivuorelta Sektoriin: Vuodet 2006-2015. Huhtikuun 17. päivä julkaistava tuplalevy pitää sisällään niin Timo Rautiaisen soolomateriaalia kuin Neljäs Sektori –orkesterinkin tuotantoa. Kokoelmalle on sävelletty myös kaksi uutta Neljäs Sektori –biisiä, joista toinen, Askelmerkit julkaistaan sinkkuna maaliskuun 6. päivä.

Timo Rautiainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä Sarvivuori vuonna 2006. Sitä seurasi kakkoslevy Loppuun ajettu vuonna 2007 ja En oo keittäny enkä myyny vuonna 2010. Vuonna 2012 Timo Rautiainen perusti Neljäs Sektori –yhtyeen, jolta on tähän mennessä ilmestynyt kaksi albumia: Kunnes elämä meidät erottaa ja Toinen varoitus.

“Aina kokoelman ilmestyessä viimeistään huomaa ajan kulun ja sen, millaisen matkan sitä on oikein kulkenut. Kokoelmaan on myös varsin luontevaa sisällyttää kappaleita, joita ei ole aiemmin pitkäsoitoilla julkaistu – ikään kuin sijoitettuna oikeaan asiayhteyteen. Yleisilme tällä koosteella on rokkaava: kaikki akustinen tunnelmointi vuosien varrelta on tarkoituksellisesti jätetty pois ja täten keskitytään bändisoiton kovaan ytimeen,” kertoo Timo Rautiainen.

Valtteri Tynkkynen kuvailee uusia biisejä näin: “Sinkkubiisissä Askelmerkit aprikoidaan sitä, mikä mahtaisi olla sopiva annos laumasieluisuutta ja velvollisuutta tehdä muille mieliksi. Musassa mennään tutuilla sektori-elementeillä, mutta hieman uusiakin sävyjä etsien. Toinen uusi biisi Peliliike kertoo tarinan vaihtoehtoisesta tavasta viettää eläkepäiviä musan jyrätessä suoraviivaisesti kohti onnellista loppua….”

Katso bändin kevätkiertueen päivämäärät täältä.
www.facebook.com/timorautiainen.neljassektori
www.neljassektori.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johanna Kustannus / Tuula Salminen
Puh. 040-9011266 / tuula.salminen@umusic.com

Gasselleilta ulos uusi sinkku

Gasellit on neljästä jäsenestä koostuva räp-kokoonpano jonka muodostavat Hätä-Miikka, Päkä, Thube Hefner sekä tuottaja/DJ Musajusa. Tänään julkaistiin yhtyeen uusi sinkku ”Älä muista pahalla”. Kyse on myös kokoonpanon ensimmäisestä biisistä, joka julkaistaan Johanna kustannuksen kautta.

Gaselleiden esikois-EP julkaistiin keväällä 2010, jonka jälkeen he ovat julkaisseet kaksi pitkäsoittoa: ”Kiittämätön” (2012) ja ”Aina” (2013). ”Älä muista Pahalla” on ensimmäinen sinkkuirrotus syksyllä julkaistavalta albumilta, jossa kertosäkeen vokaaliosuudet hoitaa Reginasta tuttu laulaja Iisa.

”Me ollaan kaikki kovia Regina faneja, joten oltiin tosi fiiliksissä, että saatiin tehdä Iisan kanssa biisi”, kertoo Thube.

”Älä muista pahalla jatkaa soundillisesti siitä, mihin me edellisellä levyllä jäätiin, modernia räp-musiikkia. Tämä on ensimmöinen kerta kun meillä on naislaulaja mukana meidän kappaleella. Meidän mielestä Iisan heleä laulu luo kiinnostavan ristiriidan paikoittain tylyjenkin säkeistöjen kanssa. Sanoituksissa on pyritty tekemään jonkinlainen kuvaus ajasta, jolloin Tinder on suosiossa, ollaan vielä nuoria kolmekymppisiksi ja kaikki on saatava. Älä muista pahalla on kappale sitoutumiskammosta ja pakenemisesta”, jatkaa Päkä.
¨
Biisille tehtiin myös video, jonka voit katsoa täältä.

Gasellit esiintyvät Helsingin Circuksessa tänään 20.2.
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Jannika.nyqvist@umusic.com tai 0406842029